Logoheader

Lastnosti kozjega mesa

DOBRO ZA VAŠE ZDRAVJE
Kozje meso vsebuje 50%-65% manj maščob, kot jih vsebuje na enak način pripravljeno goveje meso. Kljub temu ima podobno vsebnost beljakovin kot goveje meso. Ameriški oddelek za kmetijstvo je ugotovil, da je v kozjem mesu 40% manj nasičenih maščob, kot v piščancu in to ne glede na to, ali je bila kožica piščanca odstranjena ali ne.
KUHANO
(Praženo)
KALORIJE
MAŠČOBA
(g.)
NASIČENE MAŠČOBE
(g.)
PROTEINI (mg.)
ŽELEZO
(g.)
Kozje meso
122
2,58
0,79
23
3,3
Goveje meso
245
16
6,8
23
2,9
Svinjsko meso
310
24
8,7
22
2,7
Jagnjetina
235
16
7,3
21
1,4
Piščančje meso
120
3,5
1,1
22
1.5
Navedene vrednosti so navedene za 85g mesa.
 
Prednosti kozjega mesa:

Kozje meso je trenutno najbolj zdravo meso na tržišču. Vsebuje veliko manj nasičenih maščob, kot ostale vrste rdečega mesa, celo piščančjega mesa. Prav tako vsebuje nižjo vrednost holesterola, celo nižjo od nekatere morske hrane. Kozje meso je velikokrat predpisano v različnih dietah za ljudi z različnimi zdravstvenimi težavami. Velikokrat ga uvrščajo na dietni jedilnik ljudi z kardiovaskularnimi težavami.
Zaradi nizke vsebnosti maščob in nizki vrednosti holesterola, je idealno meso za ljudi s povišanim holesterolom.

Je zelo lahko prebavljivo, kar ga prav tako loči od drugih vrst rdečega mesa in uvršča na dietne sezname. V kozjem mesu se nahaja veliko proteinov, ki jih človek vsakodnevno potrebuje za normalno delovanje.
Kozje meso vsebuje veliko proteinov, hkrati pa vsebuje zelo malo nasičenih maščob in holesterola. Je prav tako odličen vir železa in je tako primeren za ljudi, ki jim primankuje železa in ga želijo pridobiti na zdrav način, z malo maščobe in holesterola. Kozje meso pa ni bogato samo z železom, v njem se nahajajo še cink, kalij, selen in vitamini B (B1, B2, B3, B9 in B12).
 
Copyright (C) 2010 By Kmetija Zoran